Sesiapa yang pandai cek hosting sila telaah hosting di bawah. Macam mana pun jangan panik.. cuma ambil langkah berhati-hati je yer...
Sumber Maklumat
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=14309#).
www.em-pay.comProgram ini setelah saya periksa mempunyai whois history bertarikh : 2006-08-16
Registrant:
WL Chai
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
Registered through: GoDaddy.com, Inc. (
http://www.godaddy.com)
Domain Name: EM-PAY.COM
Created on: 23-May-06
Expires on: 24-May-07
Last Updated on: 23-May-06
Administrative Contact:
Chai, WL
wlchai@wlcsolutions.comP-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
60123271103
Technical Contact:
Chai, WL
wlchai@wlcsolutions.comP-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
60123271103
Domain servers in listed order:
NS1.FNBS.NET.MY
NS2.FNBS.NET.MY
Selain itu banyak lagi ttgnya...
1) Domain: winlifund.com
Ok program ni paling banyak info yang saya dapat selepas korek guna tools yang saya ada.
Berikut ialah history bagi whois domain Winlifund sejak dari 2006-12-24 .
Registrant:
pnqsolutions
B1-03-17, Jalan SR 1/9,
Section 9, Taman Serdang Raya,
Seri Kembangan, NA 43300
MY
Biganet Marketing
B3-3-01, Blk 3, Pandan Court
Jln Mewah 4, Tmn Pandan Mewah
Ampang, NA 68000
MY
Administrative Contact:
Chan Yee, Lum
B3-3-01, Blk 3, Pandan Court
Jln Mewah 4, Tmn Pandan Mewah
Ampang, NA 68000
MY
+1.60122989950 Fax: +1.60122989950
Domain name: WINLIFUND.COM
Administrative Contact:
ahmad, hamdan
pjstar@yahoo.comB1-03-17, Jalan SR 1/9,
Section 9, Taman Serdang Raya,
Seri Kembangan, NA 43300
MY
+1.60192404379 Fax: +1.60389418310
Technical Contact:
ahmad, hamdan
pjstar@yahoo.comB1-03-17, Jalan SR 1/9,
Section 9, Taman Serdang Raya,
Seri Kembangan, NA 43300
MY
+1.60192404379 Fax: +1.60389418310
Registrar of Record: REGISTERFLY.COM, INC.
Record last updated on 20-Dec-2006.
Record expires on 21-Dec-2007.
Record created on 21-Dec-2006.
Domain servers in listed order:
DNS1.REGISTERFLY.COM 216.40.47.15
DNS3.REGISTERFLY.COM 204.50.180.55
DNS2.REGISTERFLY.COM 216.40.47.16
IP owner domain ni :
2006-12-22 : 202.71.103.8
2007-02-03 : 202.71.103.8
Ini info yang aku dapat setelah aku korek2 guna TOOL yang aku ada. And cuba korang tengok kat whois tu… ada nama company pnqsolutions.
Lepas buat search kat google aku jumpa ni :
http://www.pnqsolutions.com/contact.aspMenarik tak? Apa kena-mengena company ni dengan Winlifund? Apsal history Winlifund tertera nama company diaorang? Dahla tertera nama company diaorang.. alamat pon sama.
2) Program baru yang akan launch tak lama lagi :
www.dnfund.netProgram ni ada 10 website host di dalam server yang sama. Ini ialah domain2 dalam server tersebut :
1) Bodhifellowship.org
2) Brookebanxmusic.com
3) Delightfultreats.com
4) Elliottsadlermusic.com
5) Heidicortezmusic.com
6) Mattwilliamstunes.com
7) Payoffyourstudentloan.com

Queenscash.com
9) Quecash.com
Seperti yang kita sedia maklum, domain dnfund.net sudah diprivatekan. Tapi, domain2 lain didalam server masih mempunyai data2/whois yang tidak diprivatekan. Dari kajian yang mendalam terhadap website2 tersebut majority website2 tersebut mempunyai WHOIS dari Malaysia. Berikut ialah detail whois yang saya jumpa :
Registrant:
Jay Lim
L36 Citibank Tower
Kuala Lumpur, WP 50450
Malaysia
Registered through: GoDaddy.com, Inc. (
http://www.godaddy.com)
Domain Name: ELLIOTTSADLERMUSIC.COM
Created on: 22-Nov-06
Expires on: 22-Nov-07
Last Updated on:
Administrative Contact:
Lim, Jay
L36 Citibank Tower
Kuala Lumpur, WP 50450
Malaysia
(702) 552-7442
Technical Contact:
Lim, Jay
L36 Citibank Tower
Kuala Lumpur, WP 50450
Malaysia
(702) 552-7442
Domain servers in listed order:
NS1.WEBHOSTING88.NET
NS2.WEBHOSTING88.NET
3) www.eaindex.comOk, program ni memang kelakar sangat. Coz walaupun orang ramai join.. tapi program ini mempunyai 123 website di dalam server yang sama! Dan salah satu dari website tersebut mempunyai satu website yang seakan-akan program FICAL. Program ini masih belum launch!
Lihat disini :
http://www.emxfund.com/Melalui tools yans saya ada juga membolehkan saya periksa history nameserver bagi program EAINDEX ini saya mendapati mereka menggunakan nameserver dari company
www.WEBHOSTING88.NET pada tarikh : 2006-09-11 sama seperti program
www.dnfund.net yang masih dalam pelancaran.
Dan melalui pencarian yang mendalam terhadap webhosting88 ni saya telah berjumpa banyak program2 hyip yang SCAM dulu2 terlibat dengan hosting ini. Dan melalui pencarian yang mendalam saya telah menjumpai alamat whois ini :
GetHosted Solutions
Danny Goh ( )
+60.122265202
Fax: +60.380706549
D419, Sri Anggerik 1
Jalan Bandar Puchong Jaya
Puchong, SELANGOR 47100
MY
4) www.azcapitalclub.comOk program ni dah scam dah pon. Program ini mempunyai history whois pada tarikh 2007-01-27 yang menggunakan nameserver ezydomain.com . Melalui pemeriksaan terhadap whois lama ezydomain ini ianya terdapat maklumat ini :
Cache Date: 2002-10-22
Administrator:
Lim Chung Keng
keng@web.cc +6.03.56216788
DotCC Limited
Lot 3, Jalan SS 13/4, Subang Jaya Ind. Estate
KL,WP,MY 47500
Technical Contactor:
Lim Chung Keng
keng@web.cc +6.03.56216788
DotCC Limited
Lot 3, Jalan SS 13/4, Subang Jaya Ind. Estate
KL,WP,MY 47500
Cache Date: 2004-12-12
Registrant Contact:
Web Commerce Communications Limited
Client care (
clientcare@webnic.cc)
Lot 3, Jalan SS 13/4 Subang Jaya Ind Estate
Subang Jaya, Selangor, MY
P: +603.56216788 F: +603.56367320
Administrative Contact:
Web Commerce Communications Limited
Client care (
clientcare@webnic.cc)
Lot 3, Jalan SS 13/4 Subang Jaya Ind Estate
Subang Jaya, Selangor, MY
P: +603.56216788 F: +603.56367320
Latest Cache Date: 2007-02-08
Registrant Contact:
Web Commerce Communications Limited
Client care (
support@webnic.cc)
Lot 2-2, Incubator 1, Technology Park Malaysia Bukit Jalil
Kuala Lumpur, WP, MY 57000
P: +603.89966788 F: +603.89968788
Administrative Contact:
Web Commerce Communications Limited
Client care (
support@webnic.cc)
Lot 2-2, Incubator 1, Technology Park Malaysia Bukit Jalil
Kuala Lumpur, WP, MY 57000
P: +603.89966788 F: +603.89968788
5) www.abfund.usUntuk program ni, di dalam servernya terdapat 4 website berada dalam server yang sama. Website2 tersebut ialah :
Abfund.biz
Payit4profit.biz
Payit4profit.net
Afcapital.biz
Kesemua website2 tersebut termasuk
www.abfund.us pernah menggunakan nameserver Hknet21.com. Nameserver ini pernah digunakan oleh program SCAM
www.azcapitalclub.com .
6) www.jinlicapital.comProgram ini mempunyai history yang menyatakan admin yang mengakses server ni melalui IP berikut :
202.71.103.7 ( IP Malaysia )
7) www.SwissCityFund.comProgram ini terdapat 2 website lain yang berada didalam satu server. Website2 tersebut ialah :
Powerindexs.com dan Euro-ecash.com
